fredag den 29. oktober 2010

Miniferie

En feriedag i dag og igen på mandag...uh, det er godt! IKEA skal besøges, der skal læses, strikkes, hygges, slappes af. Ikke så dårligt, hvis du spørger mig!

torsdag den 21. oktober 2010

Vævestriksokker


At strikke med flere farver ad gangen har i mange år ikke været noget, jeg beskæftigede mig med. Lettere hysteriske anfald og utålmodighed med mig selv og trådene på bagsiden, der altid blev for stramme eller for lange fik mig til at lægge det på hylden. En enkelt babytrøje med en række ænder forneden og lus på selve trøjen er vist det eneste færdige produkt, det er blevet til...og det er mange år siden. Men nu har jeg set lyset! Eller i hvert fald har jeg opdaget vævestrik. Man strikker med to farver, men kun med en farve ad gangen. Maskerne i farven, der "sidder over", tager man bare løst af. To pinde ad gange strikkes med hver farve. Det er intet mindre end genialt, hvis du spørger mig.
Efter forskellige øve-stykker har jeg hen over sensommer og efterår strikket to par strømper. Det sidste par lå stille et stykke tid fordi der lige kom en strikket vest i vejen. Men nu er sidste par også færdige...og de varmer faktisk mine fødder lige nu. Og det gør de godt!
Begge opskrifter har jeg fundet på Ravelry. De hedder Binsenkorpchen og Montgolfiere.

mandag den 18. oktober 2010

Offer for en samler?!


Der begynder i hvert fald at tegne sig et mønster, alt imens min beholdning af små fuglelysestager vokser. Det sidste par, de to i forgrunden, kom med hjem fra loppe-og antikmarked i går, og passer jo fint ind i det bevingede selskab. Jeg må vist hellere hamstre juletræslys, så jeg har til hele året.

fredag den 8. oktober 2010

Se, hvad jeg har fået!



Min mand har bygget en reol til mig. Og nej, det er ikke en hvilken som helst reol...det er en garnreol! Og jeg elsker den! Intet mindre kan gøre det!




Aldrig har mit garn set så lækkert, farverigt og decideret smukt ud som nu. Og lige til at kaste sig over, når et projekt presser sig på. Og det sker jo heldigvis ret tit.

Den står på reposen på 1. sal, og jeg har allerede flere gange bare stået og kigget fornøjet på alle herlighederne undervejs ovenpå. Den er ikke fyldt, så der er mulighed for mange flere garnkøb uden pladsproblemer. Det er godt. Rigtig godt.